Hitta en erfaren advokat

Bara för att en advokat är välutbildad betyder det inte att advokat är bäst för ditt fall. Nedan följer några tips som du kan tänka på.

Först och främst bör du tänka på vilken advokat du behöver. Samtidigt kan du även tänka vilken personlighet och service som du vill att advokaten ska ha. Större firmor har ofta en mer byråkratisk stämpel samtidigt som mindre firmor kan hålla en mer personlig touch. Har du t.ex. behov av en jourhavande advokat bör du undersöka ifall firman kan erbjuda detta.

När det gäller valet av din advokat bör du således ta in flera olika faktorer för ett riktigt bra beslut. Allt från pris, tillgänglighet och kunskap. Sätt dig ner med en penna och ett papper och lista sakerna som är viktiga för dig. Var inte rädd för att fråga advokaten vad faktiskt han/hon är bra på.

Lagens advokater

Försök att undvika en advokat som inte har agerat inom visst område. Det finns advokater  som är specialiserade på olika ämnesområden. Att anställa en advokat inom sitt specialistområde ökar dina chanser till ett lyckat samarbete.

Om du behöver en advokat för en affärsuppgörelse, be om referenser från personer du känner inom näringslivet. Affärsmän som regelbundet arbetar med advokater sitter ofta på mycket bättre kunskap än vad du själv gör.

Om du har råkat ut för ett brott, eller befinner dig i en olycka eller tror att du behöver juridisk hjälp, bör du komma i kontakt med en advokat så fort som möjligt. Ju längre tid det går desto tuffare situation kan du hamna i. Rådfråga en advokat så fort som du ha möjlighet. Ofta erbjuder advokater en kostnadsfri rådgivning.

Vissa advokater bara inte kommer att fungera för dig. Det är viktigt att du och advokaten har rätt kemi mellan er. Underskatta inte magkänslan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + tolv =